Calisthenics

LDE_7576

Calisthenics

Cali-wat? Calisthenics is een sport waarbij alles draait om trainen met je eigen lichaamsgewicht. De moderne calisthenics-variant is overgewaaid uit de Amerikaanse getto’s, waar de bevolking geen toegang heeft tot sportscholen en moderne fitnessapparatuur. In plaats daarvan gebruiken ze de klimrekken in speeltuinen als trainingsmiddel. Het belangrijkste kenmerk van calisthenics is dat er in principe geen apparatuur of losse gewichten worden gebruikt, maar enkel je lichaamsgewicht. Typische oefeningen zijn dan ook pullups, chin-ups muscle-ups, pushups, hand-stand pushups, dips en rows, maar ook beenoefeningen squats en lunges.

Vind je trainen in de sportschool te eentonig en ben je op zoek naar een ander soort uitdaging? Dan is Calisthenics écht iets voor jou! Lekker in de buitenlucht een parcours afleggen en met je eigen lichaamsgewicht trainen om kracht en uithoudingsvermogen te bevorderen. Je kunt jezelf oneindig blijven uitdagen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Body Weight Training
Skills en Tricks
Grens verleggen
Kleine groep
Tarieven

Informatie over de tarieven volgt zo snel mogelijk op deze pagina.

Rooster

Momenteel zitten we in een test-fase van deze nieuwe trainingsvorm. We hopen snel meer duidelijk te kunnen geven over Calisthenics-trainingen.

Enkele kilo’s lichter (9kg), meer kracht in mijn lijf en veel minder fysieke klachten! En sporten in de buitenlucht in een ongedwongen sfeer, op tijdstippen die jou het beste uitkomen, ieder op zijn eigen tempo.

Wil je meer informatie of aanmelden? Neem hier contact met ons op.